3 lipca, 2024
Jak zrobić zupę pomidorową z koncentratu

Jak zrobić zupę pomidorową z koncentratu

Uzyskanie doskonałej zupy pomidorowej zaczyna się od kupowania tylko wysokiej jakości składników. Oznacza to, że powinieneś używać tylko najlepszych pomidorów (i nie zapomnij ich dokładnie opłukać). Puszkowane pomidory dobrze sprawdzają się w szybkiej i prostej zupie, ale możesz też użyć całych, obranych ze skórki.

Możesz użyć różnych płynów, aby Twoja zupa pomidorowa była bardziej aromatyczna. Dla przykładu, mleko kokosowe może dodać pyszną creaminess, która sprawia, że zupa smakuje bogato i dekadencko bez bycia zbyt przytłaczającym. Ty możesz także próbować kwaśną śmietanę lub mnóstwo tarty ser. Dodawanie więcej którykolwiek z te naprawdę wziąć zupę do następnego poziomu!

Dla gęstej, serdecznej pomidorowej zupy, rozważa używać gęstego agenta jak mąka lub cornstarch. Te pomagają zagęszczać polewkę i utrzymywać je od łamania się gdy ty nalewasz je w miski. Ty mogłeś także używać trochę masło, które doda dotyk kremowości i trochę ekstra tłuszcz do zupy.

Inna rzecz ty możesz robić jest dodawać kreskę pieczenie soda twój przepis, który zrobi twój polewkę trochę tangy. To pomaga balansować out kwasowość od pomidorów i innych flavorings ty dodawać twój polewkę.

To jest bardzo prosty sposób dostawać pikantną pomidorową polewkę i ja jest całkowicie bezpieczny i łatwy robić! Tylko upewnij się, że używasz małej ilości i dodajesz ją tylko pod koniec procesu gotowania, aby nie przesadzić.

Dobry sposób zapewniać że ty no przesadzasz je jest tylko dodawać je w bardzo małych ilościach i smakować polewkę gdy ty iść dalej, widzieć jeżeli ty chcesz więcej lub mniej jakaś składniki. Inaczej, prawdopodobnie skończysz z bardzo mydlaną, dziwną zupą, która nie ma właściwego smaku.

Możesz również spróbować dodać trochę cynamonu do zupy dla ciekawego i subtelnego smaku! Pieprz i czerwone płatki chilli również dodadzą zupie ciepła.

Kluczem do zrobienia świetnej zupy jest zebranie razem szeregu ziół i przypraw, które będą dobrze współpracować z innymi składnikami. Niektóre te zawierają bazylię, thyme, pietruszkę, i szczypiorek. Inne pomysły są czosnkiem w proszku, papryką, i liśćmi laurowymi.

Ostatni, ty możesz dodawać trochę cukier twój pomidorowa polewka. To pomaga przeciwdziałać kwasowości pomidorów i innych aromatów w zupie, dając ci pysznie zrównoważony smak.

Jeżeli ty few ekstra wielkimi pomidorowymi kawałkami, ty możesz także puree zupę z immersion blender lub miarowym blenderem i wracać je w garnku. To da twojej zupie gładszą, bardziej aksamitną teksturę, która będzie znacznie bardziej satysfakcjonująca niż po prostu wrzucanie jej do miski!

Możesz również zapakować zupę do słoików typu pint i half pint, pozostawiając pół cala wolnej przestrzeni. Wytrzyj brzegi, a następnie zamknij słoiki pokrywkami i pierścieniami. Zupę można następnie przetwarzać w szybkowarze przez 25 minut przy ciśnieniu 10 funtów dla słoików z wagą i 11 funtów dla słoików z zegarem.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *