2 lipca, 2024
Jak zrobić zupę Stroganoff

Jak zrobić zupę Stroganoff

Tradycyjnie podawana z makaronem jajecznym, zupa stroganoff jest pocieszającym posiłkiem, który jest pyszny o każdej porze roku. Zawiera delikatną wołowinę, bogaty bulion, śmietanę i grzyby.

Zupa przepis below jest prostą odmianą klasyczny naczynie, i jest pewny zostać rodzinnym ulubieńcem! Czułe wołowe steki brązowieją i wtedy gotują w gęstym rosole. Wtedy, prosty kwaśna śmietana mieszanka ubijana jest w zagęszczać zupę właśnie trochę, dodawać pikantny smak który robi ten posiłkowi ty kochasz!

Zacznij od rozgrzania dużego garnka lub holenderskiego piekarnika na średnim ogniu. Dodaj odrobinę oleju i zrumień mięso, często mieszając, aby obsmażyć wszystkie strony pasków mięsa. Po zrumienieniu, przełóż do miski i odstaw na bok. Odgazuj garnek sherry/winem lub odrobiną bulionu wołowego, zeskrobując wszystkie przywarte kawałki do płynów.

Następnie, stworzysz bazę smakową, smażąc cebulę i czosnek, aż zmiękną. Na patelnię dodasz również trochę wędzonej papryki i sosu Worcestershire. Gdy wszystkie aromaty zmiękną, dodasz grzyby i będziesz gotować, aż zmiękną.

Kiedy warzywa będą miękkie, dodasz bulion wołowy, a następnie makaron jajeczny. Dodasz również śmietanę i mąkę, aby nieco zagęścić zupę.

Po tym jak wszystkie składniki ugotowały się razem, dodasz wołowinę z powrotem do garnka i pozwolisz jej gotować się na wolnym ogniu przez kilka minut, aż mięso będzie ugotowane, ale wciąż oh-so-tender. To jest ostatni raz, kiedy doprowadzisz wołowinę do wrzenia, ale możesz ją zatrzymać w tym punkcie na kilka minut, jeśli chcesz nadać zupie głębszy, bogatszy smak.

Następnie dodasz do zupy bulion, skrobię kukurydzianą i odrobinę wody. Wtedy, ty zmniejszasz zupę i pozwalasz ja gotować dla few więcej minut pozwolić skrobi kukurydzianej gęstnieć je up znowu. Kiedy już będzie gotowa, dodasz kwaśną śmietanę i ugotowany makaron, i podawaj!

Ta łatwa wołowina stroganoff zupa jest tak kremowa i bogata, że jest idealnym pocieszającym posiłkiem do zrobienia dla tych zimnych zimowych nocy. Jest to również wielki lunch lub kolacja, że cała rodzina będzie kochać!

Zupa może być zamrożona do 3 miesięcy, więc możesz ją przygotować z wyprzedzeniem i cieszyć się nią, kiedy tylko zechcesz. Aby zamrozić zupę, wystarczy ją całkowicie ostudzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w zamrażarce.

Stroganoff to prosta, ale bogata i satysfakcjonująca zupa, która zawsze jest hitem na przyjęciach i spotkaniach. Zupa Stroganoff z wołowiną, śmietaną i grzybami jest tak kremowa, że jest idealnym zimowym rozgrzewaczem!

To jest tak łatwy robić że ty możesz mieć ten wołowiny stroganoff polewkę przygotowywającą w właśnie under 45 minutach. Będziesz potrzebował kilku podstawowych składników i trochę cierpliwości, ale rezultaty są zdecydowanie tego warte!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *