23 listopada, 2024
Jak zrobić palce na Halloween

Jak zrobić palce na Halloween

Dodając halloweenowy twist do zwykłego ciasteczka z kruchego ciasta, paluszki czarownicy są wspaniałym przysmakiem, który można podać na przyjęciu z okazji Halloween. Są proste w wykonaniu i stanowią świetny dodatek do talerza z jedzeniem na imprezę Halloween. Są idealnym smakołykiem do podania po mumii. Są również zabawne, aby zrobić z dziećmi.

Palce Czarownic to kruche ciasteczka, które mają kształt dłoni. Wykonane są z bezjajecznego, maślanego ciasta kruchego, a wokół skórek i łożyska paznokcia znajduje się sącząca się krew z czerwonego lukru. Doskonale nadają się na przyjęcia, można je również zrobić jako prezenty.

Możesz zrobić te ciasteczka z różnych składników. Masło i cukier są niezbędne, ale możesz też użyć cukru pudru. Aby zachować ich chrupkość, możesz je schłodzić przed pieczeniem. Można je również przechowywać w zamrażarce do miesiąca.

Możesz również zrobić “krew” w ciasteczkach używając czerwonego żelu. Możesz też użyć dżemu malinowego. Aby zrobić ciasto, połącz masło z cukrem, aż nie będzie puszyste. Następnie dodaj wanilię i cukier puder. Wmieszaj suche składniki, ostrożnie. Dodaj odrobinę skrobi kukurydzianej, aby pomóc uczynić ciasto delikatnym. Dodaj zielony barwnik spożywczy do ciasta, jeśli chcesz.

Aby zrobić “paznokcie” na palcach, możesz użyć całych migdałów, lub możesz je pokroić. Możesz również użyć czarnego barwnika spożywczego, aby zabarwić migdały na czarno. Możesz również użyć wykałaczki, aby zrobić wgłębienia na środku każdego palca. Możesz również użyć małego kawałka pokrojonego migdała jako “paznokcia”. Aby “paznokcie” wyglądały jak prawdziwe, możesz wcisnąć migdał z powrotem do wgłębienia po jego pokrojeniu.

Aby zrobić knykcie, możesz użyć wykałaczki lub nożyka. Możesz również zrobić wgłębienie używając tępej strony noża do masła. Możesz również użyć linijki kuchennej, aby uformować golonki bardziej równomiernie.

Podczas robienia tych ciasteczek, powinieneś zachować twardość ciasta. Jest to ważne, ponieważ zapobiegnie to rozlewaniu się ciastek podczas pieczenia. Ciasto powinno być również schłodzone przed pieczeniem. Możesz schłodzić ciasto do miesiąca w zamrażarce lub przechowywać je w lodówce przez jeden do dwóch miesięcy.

Po zrobieniu ciasteczek możesz je przechowywać w lodówce do miesiąca lub w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do tygodnia. Możesz je również udekorować i zamrozić na miesiąc. Następnie rozmroź je, gdy będziesz gotowy do podania.

Jeśli robisz te ciasteczka na prezent, możesz przechowywać ciasto w zamrażarce przed pieczeniem. Możesz też wcześniej schłodzić ciasto. Kiedy będziesz gotowy do pieczenia, możesz umieścić ciasto na blasze i piec jeden arkusz na raz. Piecz ciasteczka przez 13 do 15 minut. To powinien być wystarczający czas, aby ciasto było dokładnie upieczone, a ciasteczka wyglądały na bladozłote.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *